donderdag 15 september 2011

EPD privé.


Gek word ik van zo'n Ministermevrouw die mijn privé gegevens persé overal te kijk wil zetten. Voor het geval ik een ongeluk krijg of aan het reizen ben.

De ambulancebroeders hebben sowieso mijn ID nodig willen ze er zeker van zijn dat ze de juiste persoon zoeken op de boardcomputer. Ik hoop dan dat hij of zij snel is in het opzoeken en het filteren van info. Want anders lig ik daar, met een gebroken hoofd en een verbrijzeld lijf te wachten op de informatie of ik al dan niet een relevante ziekte heb en of mijn dagelijkse medicatie wel met wat verdoving uit de voeten kan.

Natuurlijk is mijn idee om de hele bups op een chip te zetten op mijn ID, geen goed idee. Ik heb al zoveel tegenwerpingen gehoord. Maar toch blijf ik erbij!
Het ID moet ik verplicht altijd bij me hebben, vergeet ik die, dan kunnen ze ook mijn naam niet verifiëren. Nu past er een wereld op een chip en dat is een makkie voor  de dokter; die stopt hem in de speciale kaartlezer, leest en  kan ook gelijk bijschrijven. Bij de apotheek in de lezer en bij- en afschrijven of veranderen is supersimpel. Bij de specialist in de lezer en dan staat alles er weer op. Bij de ambulancebroeder in de lezer en klaar.

Te eenvoudig voorgesteld? Maar zo doe ik het toch ook met mijn bankzaken. De caissière van de AH kan toch ook niet zien wat ik allemaal uitgeef en waaraan?
Ze kan zelfs het verkeerd afgeboekte bedrag terugboeken op mijn rekening.
Dan moet dat toch ook kunnen met mijn medische gegevens?

Na de lekke beveiliging van de overheidszaken betreffende mijn persoon, zoals mijn super geheime DigiD, lijkt me dat een landelijk EPD helemaal een open boek wordt.
Mijn lichaam en geest op een openbare landkaart?

Er spelen te veel interesses:
De zorgverzekeraar wil wel eens weten of ik een risico ben, de hypotheekverstrekker en de levensverzekeraar ook.
Mijn toekomstige baas wil weten of ik mijn jaren ziektevrij heb doorgebracht, voordat ik een contract voor onbepaalde tijd krijg.
Letselschadeadvocaten kunnen iemand inhuren om in mijn EPD te kijken. Natuurlijk zouden ze dat nooit doen….of wel? Is dat afhankelijk van het bedrag dat geëist wordt?
Mijn eventueel jaloerse ex wil wel naar buiten brengen dat ik een SOA heb gehad, ooit en laat die nu werken bij een zorginstelling….
Ik kon ooit van veel mensen, die opgenomen waren (geweest) in de GGZ, zien hoe hun persoonlijke en sociale achtergronden waren geweest. Of iemand lichamelijk mishandeld had, of was geworden. Of hij of zij cocaïne had gebruikt. Of in de prostitutie verzeild was geraakt.
Dat staat namelijk ook in een EPD. Dat is belangrijk voor de behandeling.
En dus mag iedereen dat weten? Nee, alleen mensen die geheimhouding gezworen hebben.

Ik wil een chip op mijn ID, mijn ID in mijn zak, een back-up op mijn PC met een slotje.
De gezondheidszorg krijgt een kaartlezer, kaart met chip in de lezer en de info is zichtbaar. Kaart met chip uit de lezer en de kijker heeft geen toegang meer tot mijn persoonlijke gegevens betreffende mijn gezondheid, lichamelijk, geestelijk of maatschappelijk.

We moeten maar leren dat we dat ID met chip altijd bij ons dragen.
Er staat een boete op het niet kunnen tonen van je ID, dan dient die dwang tenminste ergens voor.
Nee, niet op het pasje van de zorgverzekeraar, die zijn te commercieel.

De minister doet vast een uitgave van 2,5 miljoen voor een persoonlijk schrijven aan iedereen. Iemand moet ook alle antwoorden weer selecteren en filteren. Dan moet het allemaal nog uitgewerkt worden. Doe er nog maar een miljoentje of wat bij, we hebben geld genoeg!
Mens, als je zo nodig iets wilt doen waardoor je in de geschiedenisboekjes komt, doe het dan gelijk goed.

Gewoon mijn EPD op een chip op mijn eigen ID. En een reserve kaartje.

EPD privé.©Gavi Mensch
Nederland BV, 15-9-2011


 Update: 28-12-2016 lekkages zijn lopendebandwerk, uw gegevens zijn helemaal niet beschermd....echt niet!

Via Matthijs Pontier .

5 opmerkingen:

oogwerkdotnl zei

Wat Gavi hier schrijft over het EPD als "Open boek", is precies de bedoeling van het EPD. Of dacht u dat het EPD uw belang zou moeten dienen?

En waarom denkt u dat destijds de ABN AMRO en de Fortis van de ondergang gered zijn?

Bekijk de documentaire "ZEITGEIST deel2" op YouTube. Nederlands ondertiteld in negen delen van zo'n tien minuten elk. Er gaat een wereld voor u open. Geen fijne wereld. U bent gewaarschuwd voor de werkelijkheid.

http://www.youtube.com/watch?v=KjcCQtHA1QE

Gavi Mensch zei

@oogwerkdotnl
Zeitgeist had ik al bekeken, maar heeft zelfde relevantie met het epd als 1000 andere zaken vandaag de dag.

Anoniem zei

Niet combineren met de chip op je ID kaart.
Want hoe vaak geef je je Id kaart af voor een legitieme handeling die niets met het EPD te maken heeft?
En hoe eenvoudig pasjes te skimmen zijn weten we ook.

Gewoon op een aparte EPD pas.
Want als ik geen ID bij me heb werkt het EPD niet.
Dus of ik nu 1 pas of 2 passen bij me draag maakt niet meer uit.

En wat een debiel beleid (=anagram) om voor de percentage-gewijze geringe groep slachtoffers/patiënten die niet meer kunnen communiceren, 16-17 miljoen mensen te dwingen iets te doen wat zij wellicht niet willen.

Gavi Mensch zei

Update.... dit is nou zo'n reden om geen EPD te willen! http://www.nationalezorggids.nl/ANP/Patienteninformatie/8750/Aangifte-tegen-50Plus-om-lek-pati%C3%ABntgegevens

Walter Schrader zei

Meer info: www.cito-online.nl met vriendelijke groet
Walter Schrader Huisarts.

Een reactie posten